Premiering ved norske mesterskap for veteraner.

 

I de fem første hovedmesterskap fra 1971—1975 ble det ikke benyttet medaljer, men vanlig premiering med pokaler og annet. I årene 1976—1989 brukte vi medaljer med inngravert årstall på agraffen levert av Brødrene Lohne i Bergen. Vi syntes ikke disse medaljene lenger var tilfredsstillende for norske veteranmesterskap og skaffet derfor nye større medaljer med bedre utforming og tekst. De leveres av firma Hallmans i Stockholm og er produsert i Italia.

 

Det er forøvrig samme firma som har levert medaljene til de nordiske veteranmesterskapene helt fra mesterskapet i Larvik i 1981.

 

De tre første årene 1990—1992 ble medaljene fremstilt med årstall på forsiden av medaljene. Det ble da vanskelig

å bestille passende antall medaljer for hvert år. Fra 1993 ble medaljene derfor levert uten årstall, og slik er det fremdeles.

Jeg har hittil siden 1993 vunnet 136 medaljer som jeg har tatt godt vare på ved å oppbevare dem i konvolutter. Disse medaljer har det ingen hensikt for meg eller noen av mine etterkommere å samle på så jeg vil derfor gjerne gi de til veteranutvalget som da kan selge dem på vanlig måte til arrangører av veteranmesterskap.

 

 

 

Kløfta 28. november 2006

 

Med vennlig hilsen

 

Håvard Lund